Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть захистити платників ПДВ

25 березня 2016, 09:33
844
0
Реклама

Комітет ВР з питань податкової і митної політики рекомендує прийняти за основу законопроект № 3810 про внесення змін до Податкового кодексу відносно захисту прав платників податку на додану вартість.

Законопроектом пропонується:

- заборонити контролюючим органам відміняти суми податкового кредиту по ПДВ за формальними ознаками;

- ввести єдиний публічний Реєстр заяв на бюджетне відшкодування платникам ПДВ;

- не застосовувати у 2016 році до суб'єктів спецрежиму оподаткування ПДВ фінансових санкцій, передбачених НК за допущення помилок в Пдв-деклараціях.

Необхідність ухвалення законопроекту обгрунтовується тим, що Законом № 909 - VIII з 1 січня 2016 року був змінений порядок застосування спецрежиму оподаткування ПДВ діяльності у сфері сільського і лісового господарства, а також рибальства. Але зміни були введені без жодного перехідного періоду, за який можна було б вивчити нову систему представлення податкової звітності щоб уникнути помилок, відмітили депутати на засіданні Комітету.

Очікується, що ухвалення законопроекту забезпечить зменшення фіскального навантаження на бізнес, створення сприятливих умов для залучення інвестицій, виведення значної частини економіки з тіні, що приведе до збільшення прибутків як державного, так і місцевих бюджетів.

Джерело: ВР

Читайте також:
Пропонується повернути з/х виробникам спецрежим оподаткування

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини