Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовлені зміни для розвитку спиртової промисловості

23 березня 2016, 18:00
746
0
Реклама

У спиртовій промисловості існує ряд проблем - відсутність державної підтримки розвитку ринку біоетанолу, низька конкурентоспроможність українського спирту на ринках країн ЄС, наявність "тіньового" ринку етилового спирту.

Міністерством аграрної політики приймаються заходи для поліпшення існуючої ситуації, зокрема:

- розроблений і спрямований на розгляд уряду законопроект "Про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України (відносно питань оподаткування і регулювання виробництва і використання спирту) ", яким пропонується встановити нульову ставку на спирт етиловий для виробництва оцту і продукціїяка не використовується для харчових потреб. Потенціал цього ринку оцінюється в об'ємі не менше 5 млн декалітрів спирту;

- підготовлений і спрямований Державній фіскальній службі проект Технічного завдання на розробку і впровадження Автоматизованої системи електронного обліку спирту. Впровадження системи забезпечить автоматичний контроль обліку спирту етилового на всіх стадіях виробництва, відвантаження і транспортування сучасними електронними приладами, зробить неможливим несанкціоноване втручання у виробничі процеси і вплив людського чинника на результати вимірів і контролю, передачу інформації в контролюючі органи в режимі online.

Про це розповів Міністр агрополітики Олексій Павленко. "Крім того, постійно проводяться консультації з європейськими експертами. Упевнений, це дозволить підготувати відповідну законодавчу новацію розвитку ринку біоетанолу. Адже при 3-х процентному обов'язкового змісті біоетанолу в моторних паливах потенціал внутрішнього ринку біоетанолу оцінюється щонайменше в об'ємі 10 - 15 млн декалітрів", - додав він.

Джерело: Минагрополитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини