Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінений порядок підвищення кваліфікації адвокатів

23 березня 2016, 09:29
2146
0
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України рішенням від 26 лютого 2016 року № 67 вніс зміни в Порядок підвищення кваліфікації адвокатів України.

Встановлено, що обов'язок по підвищенню кваліфікації не поширюється на адвокатів, право на заняття адвокатською діяльністю яких припинене. У разі відновлення адвокатської діяльності, право на заняття якої було зупинене на рік і більше, адвокат проходить спеціальні курси підвищення кваліфікації за програмою і в порядку, розробленими Вищою школою адвокатури НААУ. Ці курси слід пройти впродовж 6 місяців з моменту відновлення.

Згідно зі змінами, в регіонах, де кількість адвокатів за даними ЕРАУ перевищує 3 тис. чоловік можуть створюватися центри підвищення кваліфікаціїзасновниками яких являються не ради адвокатів регіонів, а Вища школа адвокатури НААУ.

З переліку видів підвищення кваліфікації адвокатів виключений пункт про участь в конференціях, семінарах, круглих столах, тренінгах і інших заходах, організовуваних або проводяться Координаційним центром по наданню правової допомоги або центрами за поданням безкоштовної вторинної правової допомоги.

Замість шкіл адвокатської майстерності при регіональних радах адвокатів підвищувати кваліфікацію можна навчаючись в школах, створених Вищою школою адвокатури НААУ (у регіонах, де кількість адвокатів не перевищує 3 тис. чоловік). Також кваліфікація підвищується в центрах підвищення кваліфікації при Вищій школі адвокатури НААУ. Експерти-доповідачі повинні мати сертифікати про допуск до організації і / або проведення заходів по підвищенню кваліфікації адвокатів.

У новій редакції викладений додаток, що регламентує діяльність, яка зараховується як підвищення кваліфікації адвокатів, і кількість залікових балів.

Вирішено, що адвокати, які впродовж звітного трирічного періоду не набрали встановленої кількості залікових балів (30 балів, з яких не менше 10 балів за кожен рік трирічного періоду оцінювання) і не отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації, виконують в установленому порядку свій обов'язок по підвищення кваліфікації і подають відповідні картки облікових балів до 1 червня поточного року.

Вищій школі адвокатури НААУ доручено додатково розробити для таких адвокатів програми спеціальних курсів для підвищення кваліфікації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини