Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вважати стаж роботи помічником адвоката?

22 березня 2016, 15:15
2478
2
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України рішенням від 26 лютого 2016 року № 7 ствердив, що стаж роботи помічником адвоката для звільнення від того, що стажується обчислюється з дати початку роботи, визначеної трудовим договором (наказом про прийом на роботу) між помічником і адвокатом (адвокатським бюро або об'єднанням), за умови дотримання вимог Положення про помічника адвоката і Порядку ведення ЕРАУ про терміни представлення у відповідну Раду адвокатів регіону встановлених документів про помічника адвоката.

У стаж, що надає право на звільнення від того, що стажується, враховується стаж роботи помічником адвоката на умовах повного робочого тижня, якщо працедавцем сплачувався єдиний соціальний внесок. Не зараховується в стаж, необхідний для звільнення від стажування, робота на посаді помічника адвоката за сумісництвом і на умовах цивільно-правових договорів.

Закон "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" і Положення про помічника адвоката не передбачають, що основою для числення стажу роботи помічника адвоката є наявність посвідчення помічника адвоката, і не встановлюють, що течія початку числення стажу роботи починається з дати видачі посвідчення або дати внесення даних про помічника адвоката в ЕРАУ.

В той же час особа, що не має посвідчення помічника адвоката встановленого зразка, дані про яке не внесені в Єдиний реєстр адвокатів України, не має статусу помічника адвоката і права виконувати пов'язані з цим статусом дії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини