Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвоката можна покарати за неукладення договору про надання правової допомоги

21 березня 2016, 17:07
4849
0
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України рішенням від 26 лютого 2016 роки № 74 затвердив роз'яснення відносно дисциплінарної відповідальності адвоката, який діє без укладення договору про надання правової допомоги.

Роз'яснено, що надання правової допомоги адвокатом без укладення договору у письмовій формі, зокрема, тільки на підставі доручення, не допускаєтьсяокрім випадків, передбачених частиною другої статті 27 Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність". Отже, укладення адвокатом договору про надання правової допомоги слід вважати обов'язком адвоката, передбаченою законом.

Вичерпний перелік підстав залучення адвоката до дисциплінарної відповідальності передбачений в статті 34 Закони "Про адвокатуру і адвокатську діяльність". Зокрема, пунктом 7 частин другої статті 34 Закони встановлено, що порушення інших обов'язків адвоката, передбачених законом, відноситься до дисциплінарній провині.

Можливість залучення адвоката до дисциплінарної відповідальності по пункту 7 частин другої статті 34 Закони у разі порушення ним інших обов'язків адвоката, зокрема, за надання правової допомоги клієнтові без укладення договору про надання правової допомогислід оцінювати виходячи із загальних правових умов і порядку залучення адвоката до дисциплінарної відповідальності.

Поєднання адвокатом статусу фізичного особи-підприємця незалежно від виду підприємницької діяльності не є порушенням Закону і Правил адвокатської етики але не
може бути основою для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності.

В той же час, наявність у обличчя статусу адвоката передбачає можливість його притягнення до дисциплінарної відповідальності в порядку дисциплінарного провадження на підставах, передбачених Законом "Про адвокатуру і адвокатську діяльність"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини