Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок сертифікації землевпорядників і геодезистів

18 березня 2016, 17:18
2144
0
Автор:
Реклама

Минрегион наказом від 28 січня 2016 року № 11 утверидил Порядок роботи кваліфікаційної комісії, видачі і анулювання кваліфікаційного сертифікату інженера-землевпорядника і інженера-геодезиста.

Склад кваліфікаційної комісії затверджується наказом Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру. У комісію включаються 10 чоловік з числа висококваліфікованих фахівців - представників Госгеокадастра, 5 чоловік з числа представників учбових закладів, 5 чоловік з числа представників саморегулируемых організацій у сфері землеустрою. Термін повноважень членів Кваліфікаційної комісії складає 7 років.

До визнання саморегулируемых організацій у сфері землеустрою Госгеокадастр має право притягати висококваліфікованих фахівців, делегованих об'єднаннями громадян, асоціаціями, учбовими закладами, що здійснюють громадську, професійну і освітню діяльність у сфері землеустрою.

Кваліфікаційний сертифікат інженера-землевпорядника і / або інженера-геодезиста видається після проведення кваліфікаційного іспиту. Іспит здається на базі факультетів землевпоряджувального профілю у вищих учбових закладах відповідного рівня акредитації, які уклали договір з Госгеокадастром. Там же підвищується кваліфікація.

Кваліфікаційний іспит включає перевірку теоретичної підготовки і практичних навичок по складанню документації по землеустрою і оцінці земель і / або виконання топографо-геодезических і картографічних робіт.

Інженер-землевпорядник для отримання кваліфікаційного сертифікату подає кваліфікаційній комісії:
- заява;
- копію документу про вищу освіту в галузі знань землеустрою по образовательно-квалификационному рівню фахівця або магістра;
- документ, що підтверджує стаж роботи;
- рекомендації керівника стажування;
- перелік документації по землеустрою і / або оцінки земель, в складанні якої інженер-землевпорядник брав участь, завірений керівником стажування;
- копії двох схем, і / або проектів землеустрою і / або технічній документації за оцінкою земель, в складанні яких інженер-землевпорядник брав участь.

Інженер-геодезист для отримання кваліфікаційного сертифікату, окрім заяви, подає:
- копію документу про вищу освіту по образовательно-квалификационному рівню фахівця або магістра;
- документ, що підтверджує стаж роботи.

Також затверджені форми:
- кваліфікаційного сертифікату інженера-землевпорядника, який видається Державною службою України з питань геодезії, картографії і кадастру;
- витягань з Державних реєстрів сертифікованих інженерів-землевпорядників і інженерів-геодезистів.
Заява про отримання витягань з реєстрів подається в Госгеокадастр в паперовому або електронному виді (через офіційний веб-сайт). Інформація з реєстру у формі витягання спрямовується за адресою, вказаною в зверненні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини