Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений держстандарт паліативного відходу

18 березня 2016, 16:07
1593
0
Автор:
Реклама

Міністерство соціальної політики наказом від 29 січня 2016 року № 58 ствердило Державний стандарт паліативного відходущо визначає зміст, об'єм, норми і нормативи, умови і порядок надання соціальної послуги з паліативного догляду, показники її якості.

Держстандарт застосовується у паліативному догляді за паліативними хворими (літніми особами, інвалідами, хворими (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення ним групи інвалідності, але не більше 4-х місяців), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

Паліативний відхід в об'ємах, визначених держстандартом, надається безкоштовно, за плату або із застосуванням диференційованої плати.

На паліативний відхід мають право обличчя з обмеженим прогнозом життя, з невиліковним прогресуючим захворюванням, що супроводжується вираженим больовим синдромом, важкими розладами життєдіяльності, які потребують відходу, психологічної, соціальної, духовної підтримки.

Надають послугу фахівці у сфері надання соціальних послуг, соціальний працівник або мультидисциплінарна команда, яка перебуває не менше чим з 3-х чоловік з числа соціальних і медпрацівників, юрисконсультів, психологів, духівників і інших фахівців, що пройшли навчання по тематичних циклах з питань паліативного відходу.

Соцуслуга надається за місцем проживання у робочий час, з наданням постійного місця проживання, у формі консультацій.

Для отримання соціальної послуги одержувач або член сім'ї, законний представник повинні подати звернення (заява) у структурний підрозділ з питань соціального захисту населення обласних, Київською і Севастопольською міських держадміністрацій, районних, районних в містах Києві і Севастополі держадміністрацій або орган місцевого самоврядування або суб'єкт, що надає соціальну послугу.

З кожним одержувачем соціальної послуги (членом його сім'ї, законним представником) впродовж 5 днів з дати ухвалення рішення про надання соціальної послуги полягає договір про її надання.

Також читайте про порядок надання паліативної допомоги

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини