Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо подана після набуття чинності рішення апеляція взята до розгляду, воно вважається таким, що не набуло чинності, - ВХСУ

18 березня 2016, 13:50
2954
0
Автор:
Реклама

Вищий господарський суд в листі від 14 березня 2016 року № 01-06/494/16 роз'яснив, чи можна вважати рішення господарського суду таким, що набрало законної сили, якщо апеляційна скарга подана після встановленого законом терміну на апеляційне оскарження.

Так, порядок вступу рішення господарського суду в законну силу визначається приписами статті 85 ХПК.

Якщо апеляційну скаргу на судове рішення не подано в строк, передбачений частиною першої статті 93 ХПК, відповідне рішення набирає законної сили.

У разі, якщо на рішення суду першої інстанції, що набрало законної сили з витіканням встановленого частиною першої статті 93 ХПК терміну, подано апеляційну скаргу, і суд апеляційної інстанції відновив цей термін і прийняв скаргу до виробництва, то таке рішення місцевого господарського суду до завершення апеляційного розгляду не можна вважати таким, що набрало законної сили.

Соответсвующие зміни були внесені в інформаційний лист ВХСУ № 01-8/344 "Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, піднятих в доповідних записках про роботу господарських судів в 2004 році".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини