Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Ощадбанк" випустить карти - пенсійні посвідчення для переселенців

18 березня 2016, 11:05
19452
7
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 14 березня 2016 року № 167 доручив Пенсійному фонду до 15 квітня 2016 року розробити і погоджувати з Минсоцполитики і "Ощадбанком" порядок емісії платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням.

На таких картках повинна вказуватися графічна і електронна інформація про власника і його електронний цифровий підпис. Також має бути погоджений порядок обміну інформацією між Пенсійним фондом "Ощадбанком", необхідною для відкриття рахунків одержувачам пенсій.

"Ощадбанк" повинен почати виготовляти і міняти існуючі платіжні картки на платіжні карти - пенсійні посвідчення з ЭЦП не пізніше чим з 1 серпня 2016 року.

Обмін здійснюється за рахунок банку по зверненню клієнта.

Термін дії таких карт встановлюється до 3 років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в "Ощадбанку" перші 2 рази кожні 6 місяців, надалі - кожні 12 місяців. Після закінчення терміну дії карти вона перевыпускается за рахунок банку.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачів пенсій банк зупиняє витратні операції по поточному рахунку до моменту звернення клієнта і щомісячно повідомляє Мінфін.

До 1 липня 2016 року "Ощадбанк" повинен забезпечити відкриття поточних рахунків і видачу платіжних карт по зверненнях внутрішньо переміщених осіб, що не обслуговуються в нім, оскільки виплата пенсій, компенсацій і соцдопомоги здійснюватиметься виключно через рахунки і мережу установ і пристроїв цього банку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини