Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як перевірять фізпідготовку кандидатів на службу в поліцію

17 березня 2016, 15:27
2715
3
Автор:
Реклама

МВС наказом від 9 лютого 2016 року № 90 затвердило Положення по організації перевірки рівня фізичної підготовки кандидатів до вступу на службу в Національну поліцію.

Рівень фізпідготовки кандидатів визначається шляхом проведення тестування їх основних фізичних якостей і навичок (сили, витривалості, швидкості, гнучкості, спритності). Основною метою такого тестування кандидатів є визначення їх придатності до служби в поліції і здатності переносити фізичні навантаження без зниження працездатності при виконанні службових завдань, що стоять перед органами і підрозділами поліції.

Фізично підготовленим до служби являється кандидат, який під час тестування виконав усі передбачені вправи на оцінку не нижче чим "задовільно".

Організація роботи по проведенню перевірки рівня фізпідготовки кандидатів покладається на керівників органів поліції усіх рівнів.

Тестування рівня фізпідготовки проводиться спеціальною комісією, до складу якої, окрім співробітників органів поліції, дозволяється притягати фахівців з фізичної підготовки інших закладів, установ і організацій (за згодою).

До тестування комісія допускає осіб, які пройшли військово-лікарську комісію.

З метою об'єктивного вивчення рівня фізичної підготовленості кандидатів робиться їх розподіл на вікові групи. Для чоловіків і жінок умови тестування однакові.

Рівень фізпідготовки кандидатів визначається за результатами виконання наступних контрольних вправ:

1) згинання і розгинання рук в упорі лежачи (для жінок);

2) комплексна силова вправа (для чоловіків);

3) біг на 100 метрів (для жінок і чоловіків);

4) біг на 1000 метрів (для жінок і чоловіків).

Кандидати проходять наступні етапи тестування :

1) вступна частина (цільовий інструктаж; пояснення вправ і нормативів, послідовності здійснення тестування і його оцінки; медогляд);

2) підготовча частина (розминка до 15 хвилин, яка проводиться кандидатами самостійно);

3) основна частина (виконання контрольних вправ з перервами на відпочинок не менше 15 хвилин);

4) завершальна частина (оголошення результатів тестування).

Тестування фізпідготовки проводиться впродовж 1 дня. Кандидатові для виконання контрольної вправи надається 1 спроба. Результати тестування оформляються протоколом і оголошуються кандидатам в день проведення перевірки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини