Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок руху засобів єдиного внеску

17 березня 2016, 14:58
877
0
Автор:
Реклама

Мінфін відновив Положення про рух засобів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Про це говориться в наказі від 12 лютого 2016 роки № 54.

Положення розроблене відповідно до статей 8, 9, 11, 25 Закону про ЕСВ з метою регламентації руху засобів єдиного внеску і фінансових санкцій, вживаних відповідно до Закону, на рахунках, відкритих в органах Казначейства.

ГФС і її територіальні органи відкривають в органах Казначейства небюджетні рахунки по балансовому рахунку 3719 "Рахунок для зарахування засобів, які підлягають розподілу по видах загальнообов'язкового державного соціального страхування" для зарахування і розподілу страхових засобів, що сплачуються страхувальниками.

Відкриття рахунків 3719 здійснюється на основі заяв ГФС і її територіальних органів і інших документів в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної бюджетної політики.

Розрахунково-касове обслуговування ГФС і її територіальних органів здійснюється органами Казначейства відповідно до умов договорів між органами Казначейства і власниками рахунків згідно з вимогами порядку, визначеного центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної бюджетної політики.

Щомісячно:

- не пізніше 4 робочі дні місяця, що йде за звітним, територіальні органи ГФС проводять звіряння надходжень страхових засобів з відповідними органами Казначейства за станом на 1 число місяця, що йде за звітним;

- не пізніше 10 робочого дня місяця, що йде за звітним, ГФС, Казначейство і фонди загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування проводять звіряння надходжень страхових засобів за станом на 1 число місяця, що йде за звітним.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини