Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє новий порядок функціонування електронної системи закупівель

16 березня 2016, 16:28
740
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 16 березня, набув чинності Порядок функціонування електронної системи закупівель і проведення авторизації електронних майданчиків, затверджений постановою Кабміну від 24 лютого 2016 року № 166.

Документ визначає вимоги до функціонування електронної системи закупівель, процедуру авторизації електронних майданчиків, умови підключення і випадки відключення електронних майданчиків від електронної системи закупівель, вимоги до електронних майданчиків і авторизованих операторів електронних майданчиків.

Реєстрація в електронній системі закупівель здійснюється одним із способів ідентифікації/авторизації з допомогою:

1) використання електронного цифрового підпису;

2) використання сервісів ідентифікації, які надаються установами банку;

3) ідентифікації через отримання авторизованим електронним майданчиком банківського платежу від користувача;

4) ідентифікації через оператора мобільного зв'язку;

5) ідентифікацій через підписання договору між користувачем і оператором авторизованого електронного майданчика.

Оператор авторизованого електронного майданчика (юрособа, яка володіє електронним майданчиком) повинен забезпечувати на безвідплатній основі рівний доступ усім користувачам до інформації про закупівлі, включаючи надання можливості спостерігати за ходом аукціону в режимі реального часу, інформаційну підтримку, зокрема ознайомлення з переліком замовників, інформацією про процедуру закупівлі, точне визначення часу і дати подачі і зміни будь-яких документів, які підлягають обнародуванню.

Оператор авторизованого електронного майданчика повинен відповідати таким вимогам:

- бути зареєстрованим у встановленому законодавством порядку;

- мати в наявності інформацію в ЕГР;

- не мати провадження у справі про банкрутство, а також не знаходитися в процесі ліквідації.

Інформаційно-телекомунікаційна система авторизованого електронного майданчика повинна забезпечувати введення/виведення даних, прийом команд і відображення результатів їх виконання в інтерактивному режимі реального часу. Тимчасове припинення роботи авторизованого електронного майданчика для проведення технічних профілактичних робіт можливо тільки в неробочий час.

Підключення електронних майданчиків до електронної системи закупівель здійснюється впродовж 10 робочих днів після обнародування рішення по авторизації електронного майданчика і здійснення тестування на відповідність вимогам Порядку. Тестування коштує 3 тис. неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян і зараховується на рахунок адміністратора.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини