Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посада социнспектора буде виведена з місцевих органів соцзахисту

14 березня 2016, 15:21
642
0
Реклама

У парламенті зареєстрований урядовий законопроект № 4176 "Про забезпечення державного контролю у сфері соціальної підтримки".

Законопроектом пропонується створити з 1 січня 2017 року соціальну інспекціюяка включатиме структурний підрозділ в ЦОИВ, що забезпечує формування держполітики у сфері соцзахисту населення (Минсоцполитики), а також підзвітні і підконтрольні йому структурні підрозділи обласних, Київською і Севастопольською міських державних администрацях, Міністерстві соціальної політики АРК.

Формування політики діяльності органів соціальної інспекції здійснюватиметься Минсоцполитики.

Посада державного соціального інспектора буде виведене з місцевих органів соціального захисту населення і включене в тій же кількості в структурні підрозділи обласних, Київською і Севастопольською міських державних адміністрацій, Міністерства соціальної політики АРК.

Згідно з проектом, социнспектор має право:

1) контролювати правильність і своєчасність призначення соціальної підтримки;

2) перевіряти достовірності відомостей, що впливають на встановлення права на отримання соціальної підтримки і розмір (об'єм) її надання;

3) забезпечувати повернення надмірно виплачених засобів на соціальну підтримку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів;

4) вести облік засобів, неправильно виплачених при призначенні або надання соціальної підтримки.

Передбачається, що ухвалення такого закону підвищить статус соціальних інспекторів, ефективність їх діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини