Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнені завдання комісії з акредитації закладів, що проводять підготовку водіїв

14 березня 2016, 12:58
527
0
Автор:
Реклама

МВС наказом від 18 лютого 2016 року № 115 відновило Положення про акредитаційній комісії по державній акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Акредитаційна комісія є постійно діючим колегіальним органом, створеним Головним сервісним центром МВС з метою проведення державній акредитації закладівякі проводитимуть підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів (далі - установа).

До повноважень акредитаційній комісії відносяться:

- розгляд заяв і матеріалів і ухвалення рішення про державну акредитацію закладу по підготовці, перепідготовці і підвищенню кваліфікації водіїв транспортних засобів відповідних категорій або відмову в акредитації;

- видача сертифікату про державну акредитацію установи, його дубліката;

- моніторинг якості проведення установою підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, рівня аварійності серед його випускників;

- тимчасове припинення дії сертифікату про державну акредитацію у разі виявлення під час перевірки порушень вимог до установи;

- анулювання сертифікату про державну акредитацію у разі неусунення у встановлений термін виявлених в ході перевірки порушень вимог до установи.

Склад акредитаційної комісії формується із співробітників Головного сервісного центру МВС із залученням представників Мининфраструктуры, Міносвіти і Минсоцполитики.

На засідання акредитаційної комісії можуть запрошуватися представники підприємств, установ, організацій, установ і громадських організацій, діяльність яких пов'язана з підготовкою водіїв і безпекою дорожнього руху (по їх згоді).

Акредитованому закладу видається сертифікат про державну акредитаціютермін дії якого складає 5 років.

Спостережлива справа з документами, що стали підставами для проходження державної акредитації установи, і копією виданого сертифікату про державну акредитацію установи спрямовуються Головним сервісним центром МВС на зберігання в регіональний сервісний центр МВС по місцезнаходження установи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини