Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За перевезення працівників єдиний внесок не нараховується

14 березня 2016, 12:02
724
0
Автор:
Реклама

У листі № 4809/6/99-99-17-03-03-15 ГФС роз'яснила, що за послуги з перевезення працедавцем працівників до місця роботи і з праці до будинку єдиний внесок не нараховується.

Згідно ст. 10 КЗоТз метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних стосунків і узгодження інтересів працівників, власників і уповноважених ними органів полягає колективний договір.

Положення колективного договору поширюються на усіх працівників підприємства, установи, організації незалежно від того, чи являються вони членами профспілки, і є обов'язковими як для власника або уповноваженого ним органу, так і для працівників підприємства, установи, організації (ст. 18 КЗоТ).

Відповідно до пп. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 розділи IV НК у загальний місячний (річний) дохід оподаткування платника податку включається дохід, отриманий платником податків як додаткове благо (окрім випадків, передбачених ст. 165 НК)зокрема у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми скидки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, окрім сум, вказаних в пп. 165.1.53 п. 165.1 ст. 165 НК.

Крім того, п. 164.5 ст. 164 НК встановлене, що при нарахуванні (наданні) прибутків у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені НК, помножена на коефіцієнт, що обчислюється по такій формулі : До = 100: (100 - Сп), де До - коефіцієнт; Сп - ставка податку, визначена для таких прибутків на момент їх нарахування.

Пунктом 1 частини першої ст. 7 Закону про ЕСВ передбачено, що базою нарахування єдиного внеску для працедавців є сума нарахованою кожному застрахованому обличчю зарплати по видах виплат, які включають основну і додаткову зарплату, інші заохочувальні і компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, які визначаються згідно Закону про оплату праціі суму винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) по цивільно-правових договорах.

При цьому постановою Кабміну від 22 грудня 2010 року № 1170 затверджений Перелік видів виплат, здійснюваних за рахунок засобів працедавців, на які не нараховується єдиний внесок, відповідно до п. 7 розділу II якого витрати на перевезення працівників до місця роботи як власним, так і орендованим транспортом (окрім оплати праці водіїв) не є базою нарахування єдиного внеску.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини