Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для одностатевих пар планується легалізувати не брак, а партнерство, - Мінюст

12 березня 2016, 10:01
1134
2
Реклама

У Мінюсті прокоментували резонансний пункт Плану дій з реалізації Національної стратегії в області прав людинизгідно з яким планується врегулювати майнові права осіб, що проживають разом, у тому числі і одностатевих пар.

Ніяких новацій по розширенню поняття браку і узаконенню одностатевих браків це законодавство не міститиме, відмітила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Ідеологія законопроекту про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих парякий має бути розроблений в 2017 році, - це необхідність законодавчого нормування майнових і немайнових прав між людьми, які проживають разом. Зокрема, йдеться про володіння і спадкоємство майна, змісті одного партнера іншим у разі непрацездатності, конституційного права несвідчення проти свого партнера.

Джерело: Мінюст

Цивільне партнерство - визнаний державою соціальний інститут, в якому можуть бути узаконені стосунки двох людей, не бажаючих або таких, що не мають можливості згідно із законом зареєструвати брак. Як правило, така можливість надається одностатевим парам, проте в деяких країнах різностатеві пари також можуть зареєструвати свої відносини так само.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини