Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повноваження за твердженням тарифів відносно побутових відходів передадуть на місця

11 березня 2016, 13:02
621
1
Реклама

10 березня відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки до розгляду в другому читанні проекту Закону "Про житлово-комунальні послуги" (№ 1581-д) у частині поводження з побутовими відходами.

Нагадаємо, цей законопроект прийнятий за основу 2 лютого.

Минрегионом напрацьовані пропозиції за рішенням основних актуальних питань у сфері поводження з побутовими відходами. Зокрема, передбачається, що питання демонополізації ринку послуг з переробки і поховання побутових відходів повинне вирішуватися шляхом передачі повноважень затверджувати тарифи на послуги з переробки і поховання побутових відходів від НКРЭКУ органам місцевого самоврядування.

Виведення послуги з поводження з побутовими відходами із складу послуг за змістом будинків і споруд і прибудинкової території забезпечить належне надання послуг з вивезення побутових відходів і прозору оплату цих послуг, вважають експерти.

Виконавець послуг з вивезення побутових відходів буде зобов'язаний робити висновок договори на надання послуг з переробки і поховання побутових відходів з суб'єктами господарювання, що надають такі послуги згідно з схемою санітарного очищення населеного пункту.

Майже усі пропозиції, які були приведені Минрегионом, враховано. Неузгодженими залишилися питання відносно механізмі встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами і кількості виконавців цих послуг на певній певній території населеного пункту. Вказані питання планується остаточно погоджувати на наступному засіданні робочої групи.

Джерело: Минрегион

Читайте ще про доопрацювання проекту :
Керівників багатоквартирним будинком планується сертифікувати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини