Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені правила організації статистичної звітності, що представляється в Нацбанк

11 березня 2016, 09:34
504
0
Автор:
Реклама

Нацбанк постановою від 1 березня 2016 року № 129 відновив Правила організації статистичної звітності, що представляється в Національний банк. Документ визначає перелік, зразки форм статистичної звітності і порядок їх заповнення, періодичність їх складання, терміни і способи представлення даних в Нацбанк, а також осіб, які мають право підписувати відповідні форми звітності.

Отримані дані використовуються для складання грошово-кредитної і фінансової статистики, статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу, банківської статистичної інформації і для забезпечення виконання Нацбанком регулятивних і спостережливих функцій.

Для складання Національним банком грошово-кредитної і фінансової статистики, банківській статистичній інформації використовуються дані форм статистичної звітності банків, небанківських фінансових установ - резидентів, які є платіжними організаціями і членами/учасниками платіжних систем, інших фінансових установ, національного оператора поштового зв'язку.

Для складання Нацбанком статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу використовуються дані форм статистичної звітності банків, які здійснюють операції з нерезидентами від власного імені і за дорученням клієнтів, небанківських фінансових установ - резидентів, які є платіжними організаціями і членами/учасниками платіжних систем, а також дані форм статистичної звітності суб'єктів господарювання.

Форми статистичної звітності складаються з урахуванням норм бухоблікуа також міжнародних стандартів по складанню Нацбанком грошово-кредитної і фінансової статистики, статистики платіжного балансу, міжнародної інвестиційної позиції, зовнішнього боргу, банківської статистичної інформації.

Підрозділи центрального апарату і відособлених підрозділів НБУ у разі потреби щорічно до 1 березня і 1 вересня представляють до Департаменту статистики і звітності пропозиції про введення нових і внесення змін до діючих форм статистичної звітності.

Департамент статистики і звітності після отримання пропозицій від підрозділів центрального апарату і відособлених підрозділів Національного банку здійснює розробку нових і внесення змін до діючих форм статистичній звітності, а також надає інформацію до Департаменту інформаційних технологій для розробки відповідного програмного забезпечення або внесення змін до нього.

Департамент статистики і звітності 1 раз в півріччя здійснює перегляд переліку форм статистичної звітності, їх структури, порядку і періодичності складання, термінів і способів представлення в Національний банк.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини