Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помічникам суддів платитимуть згідно із законом про судоустрій

10 березня 2016, 15:31
3523
1
Автор:
Реклама

Рада суддів України рішенням від 3 березня 2016 року № 20 вніс зміни в Положення про помічника судді суду загальної юрисдикції.

Так, встановлено, що помічник судді являється працівником апарату суду. Виключена норма, згідно якої помічник судді призначався на посаду на час виконання суддею повноважень судді відповідного суду.

Повноваження і особа помічника судді підтверджуються удостоврениемпорядок видачі і використання якого регулюється інструкцією про порядок оформлення, обліку, використання і зберігання службових посвідчень працівників апаратів суду.

Оплата праці помічника судді регулюється і встановлюється відповідно до Закону "Про судоустрій і статус суддів", інших нормативно-правових актів. Оскільки помічників суддів позбавили статусу держслужбовців новим Законом "Про державну службу" оплата їх праці не встановлюється за критеріями класифікації посад державних службовців з урахуванням особливостей і характеру роботи.

У випадку тривалої відсутності судді (тривале відрядження, усунення судді від посади, відпустка у зв'язку з вагітністю і пологами, відпустка по догляду за дитиною і так далі)а також в період з моменту закінчення (припинення) повноважень судді по здійсненню правосуддя до моменту відновлення цих повноважень або звільнення судді із займаної посади у встановленому законом порядку, помічник судді може тимчасово виконувати обов'язки помічника іншого судді. Керівник апарату суду на підставі особистої заяви помічника судді і представлення судді видає соответсвующий наказ. Крім того, помічник судді з його згоди наказом керівника апарату суду може бути перекладений на іншу посаду працівника апарату суду до повернення судді або відновленні його повноважень.

У разі відсутності згоди помічника виконувати обов'язки помічника іншого судді або працівника апарату суду він може бути звільнений з посади на підставі пункту 6 частин першої статті 36 Кодексу законів про працю.

У разі відсутності помічника судді через хворобу, відпустку, відрядження виконання його обов'язків може бути покладене керівником апарату суду на іншого працівника апарату суду за узгодженням з суддею.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини