Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесені зміни в правила оформлення віз для в'їзду до України

10 березня 2016, 11:47
1293
0
Автор:
Реклама

Постановою від 2 березня 2016 року № 145 Кабмін вніс зміни в Правила оформлення віз для в'їзду до України і транзитного проїзду через її територію.

Розширений перелік країнгромадяни яких можуть оформити візи без пред'явлення в дипломатичні представництва і консульські установи України запрошень встановленого зразка, а також країн, громадяни яких можуть оформити туристичні візи в пункті пропуску через державний кордон України за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Зокрема, передбачено, що короткострокові візи громадянам Австралії, Республіки Албанія, Королівства Бахрейн, Республіки Гватемала, Держави Катар, Держави Кувейт, Малайзії, Мексиканських Сполучених Штатів, Нової Зеландії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Султанату Оман, Королівства Саудівська Аравія, Республіки Сінгапур і Турецької Республіки оформлятимуться без необхідності пред'явлення в дипломатичні представництва і консульські установи України запрошень встановленого зразка.

А для громадян Австралії, Антігуа і Барбуды, Співдружності Багамських островів, барбадосу, Республіки Маврикій, Нової Зеландії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Республіки Палау, Республіки Эль Сальвадор, Республіки Сейшельські Острови, Федерації Сент-Китс і Невис, Республіки Тринідад і Тобаго і Турецької Республіки візи з метою туризму можуть бути оформлені у пункті пропуску через держкордон за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Встановлено, що департамент консульської служби МЗС або представництво МЗС на території України оформляє візи в пункті пропуску через держкордон іноземцям і особам без громадянства, які не змогли завчасно оформити візи в дипломатичному представництві або консульській установі України, і мають поважну причину невідкладно в'їхати в Українуу тому числі і пілотам і іншим членам екіпажів повітряних судів, що здійснюють міжнародні польоти, за наявності ліцензії пілота або посвідчення члена екіпажа. У такому разі візи оформляються як разові.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини