Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлені вимоги до застосування РРО при купівлі-продажі і перекладі валюти

10 березня 2016, 11:25
913
0
Реклама

Уряд постановою від 2 березня № 149 встановило вимоги по обліку і реєстрації операцій по купівлі-продажу іноземної валюти, які виконуються не в касах уповноважених банків, і обліку операцій по прийому і переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування - платіжні термінали.

Передбачається, що реалізація постанови сприятиме підвищенню ефективності контролю за такими операціями, забезпечить нормативно-правове регулювання застосування РРО у вказаних сферах, створить єдині підстави для розробки і впровадження нових сучасних моделей РРО, включення їх в реєстр.

Так, Вимоги по реалізації фіскальних функцій РРО, вживаних при здійснення операцій по купівлі-продажу іноземної валютипоширюються на РРО, вживані для реєстрації і обліку операцій по купівлі-продажу іноземної валюти.

Під операціями по купівлі-продажу інвалюти розуміється купівля у фізосіб-резидентів і нерезидентів готівкової інвалюти за готівкову нацвалюту, продаж фізособам-резидентам готівкової інвалюти за готівкову нацвалюту, зворотний обмін фізособам-нерезидентам невикористаної готівкової нацвалюти на готівкову інвалюту, конвертація (обмін) готівкової інвалюти однієї іноземної держави на готівкову інвалюту іншої держави.

Встановлені загальні вимоги до реєстратора, до фіскального блоку і зберігання інформації, правила фискализации і блокування роботи реєстратора, звітності (Z- звіт).

Вимоги по реалізації фіскальних функцій РРО, вживаних при здійсненні операцій по прийому і переказу готівкових коштів через платіжні термінали поширюються на РРО, вживані при здійсненні операцій по прийому і переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування (платіжні комплекси).

Для реєстрації операцій по прийому і переказу готівкових коштів через платіжні комплекси застосовуються вбудовані електронні контрольно-касові реєстратори, реалізація фіскальних функцій якими здійснюється відповідно до вимогами по реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування.

Встановлюються вимоги до такого вбудованого РРО, звітності і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини