Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профспілки стурбовані можливим скороченням списку робіт, що надають право на пільгову пенсію

9 березня 2016, 16:03
826
0
Реклама

Проект постанови Кабміну "Про затвердження списків виробництв, робіт, професій і посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах" викликав занепокоєння в профспілковому середовищі.

Як відмічають у ФПУ, в проекті із Списків № 1 і № 2 вилучений ряд виробництв, професій і посадзайнятість на яких нині надає право на пенсійне забезпечення на пільгових умовах.

При цьому розробниками проекту не надано ніяких обгрунтувань пропонованих змін, зокрема, підтвердження відсутності на таких робочих місцях несприятливих і шкідливих умов праці.

Експерти вважають, що таке безпідставне виключення приведе до обмеження прав і гарантій працівників, зайнятих в шкідливих і важких умовах праці, виникнення соціальної напруженості в трудових колективах.

У зв'язку з цим Загальний представницький орган всеукраїнських об'єднань профспілок надіслав Міністрові соціальної політики П. Розенко лист з пропозицією про робочу зустріч з керівниками галузевих профспілок з метою вироблення конкретного плану проведення роботи по розробці нової редакції Списків.

Зокрема, в листі пропонується створити в кожній області комісіюяка повинна детально пропрацювати відповідний перелік професій і посад і внести пропозиції; за результатами роботи таких комісій сформувати Списки № 1 і № 2 для остаточного обговорення і ухвалення відповідного рішення.

Джерело: ФПУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини