Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок перевірки інформації, поданої для нарахування соцвыплат

3 березня 2016, 13:03
2785
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 18 лютого 2016 року № 136 ствердив Порядок здійснення верифікації і моніторингу достовірності інформаціїподаною фізичними особами для нарахування і отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, зарплати, інших виплат, які здійснюються за рахунок засобів державного і місцевих бюджетів, засобів Пенсійного фонду, фондів соцстраху.

З метою здійснення верифікації і моніторингу на запит Мінфіну розпорядники бюджетних коштів, Нацбанк, Пенсійний фонд, фонди соцстраху, підприємства, установи і організації, банки і інші фінансові установи незалежно від форми власності подають інформаціюу тому числі персональні дані, відкриті рахунки (поточні, кредитні, депозитні і т. п), операції, залишок засобів на рахунках.

У разі нарахування і отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, призначених на сім'ю або домогосподарство, інформація подається відносно кожного члена сім'ї або домогосподарства.

Форма, термін і спосіб представлення інформації визначаються Мінфіном в письмовому запиті. Інформація подається безкоштовно.

Інформація за запитом може подаватися 1 раз або періодично у об'ємах, визначених Мінфіном, необхідних для здійснення верифікації достовірності інформації своєчасно і в повному об'ємі.

Верифікація і моніторинг держвиплат здійснюються структурним підрозділом Мінфіну.

У процесі верифікації і моніторингу для визначення відповідності даних, використовуваних під час призначення (продовження), нарахування або здійснення держвиплат, здійснюється їх порівняння з даними, отриманими з офіційних джерел інформації, аналітичних і статистичних матеріалів, розроблених і методик визначення показників за непрямими ознаками.

Відмітимо, скоринговая модель - це система оцінки одержувачів соціальної допомоги, виходячи з їх соціально-демографічних характеристик.

У разі виявлення невідповідності інформаціїна підставі якої призначена (продовжена), нарахована або здійснена держвиплата, Мінфін направляє розпорядникові бюджетних коштів і іншому органу, який здійснює виплати за рахунок засобів Пенсійного фонду, фондів соцстраху, рекомендацію про припинення або припинення таких виплат відповідним одержувачам соціальної допомоги.

У рекомендації відзначається, що Мінфіном виявлена інформація, яка не погоджена з нормативно-правовими актами, які регулюють державні виплати.

Вказана рекомендація спрямовується щомісячно до 10 числа розпорядникові бюджетних коштів і іншому органу, який здійснює виплати.

Про надані рекомендації Мінфін щомісячно інформує Кабмін.

Розпорядник бюджетних коштів і інший орган, який здійснює виплати, на підставі отриманої рекомендації приймає рішення про припинення або припинення, продовження виплат, про що повідомляє Мінфін впродовж 3 днів з дати ухвалення такого рішення.

Читайте також:
Мінфін починає перевірку одержувачів соцвыплат;
Мінфін впроваджує систему електронної верифікації соцвыплат і пенсій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини