Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокуратура продовжить займатися досудовим розслідуванням, - ВССУ

3 березня 2016, 11:05
841
2
Автор:
Реклама

У засобах масової інформації поширюються публікації, в яких затверджується про існування проблеми, пов'язаної з прийняттям і розглядом судами клопотань слідчих прокуратури у процесах, які відповідно до законодавства підслідні Державному бюро розслідувань України.

Тому Вищий спеціалізований суд України по розгляду цивільних і карних справ розтлумачив положення розділів Х "Завершальні положення" і ХІ "Перехідні положення" Карного процесуального кодексу у частині, що стосується діяльності Державного бюро розслідувань.

Згідно з абзацом 3 пункти 1 розділу Х "Завершальні положення" КПК положення частини 4 статті 216 КПК вводяться в дію з дня початку діяльності Державного бюро розслідувань України (але не пізніше за п'ять років з дня набуття чинності КПК).

Передача матеріалів карного виробництва слідчими органів прокуратури у відповідний підрозділ (орган) Державного бюро розслідувань України для продовження виробництва відбувається відповідно до абзацу 2 пункти 4 розділи V і Закону "Про Державне бюро розслідувань" і абзацом 2 пункти 1 розділу ХІ "Перехідні положення" КПК в тримісячний термін після початку здійснення Державним бюро розслідувань функції досудового розслідування. Тобто початок дії положень частини 4 статті 216 КПК України пов'язано не з моментом набуття чинності законуякий регулюватиме діяльність Державного бюро розслідувань як державної установи, а з моментом початку здійснення останнім функцій органу досудового розслідування. На той час відповідно до абзаців 1 і 2 пункти 1 розділу ХІ "Перехідні положення" КПК повноваження відносно досудового розслідування здійснюють слідчі органів прокуратури.

Джерело: ВССУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини