Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розробляється нова Генеральна схема планування території України

2 березня 2016, 09:27
957
0
Автор:
Реклама

У Минрегионе обговорили необхідність формування новою Генеральної схеми планування території України як інтерактивної моделюючої системи управління державою, яка визначатиме стратегію просторового розвитку держави.

Чиновники вважають, що перехід на таку модель забезпечить регулярну актуалізацію даних, поточний аналіз стану і моделювання стратегії регіонального розвиткудоступність інформації для ухвалення управлінських рішень на державному, регіональному і місцевому рівнях.

Нова концепція надасть можливість визначення переліку і змісту державних вимог до регіонального розвитку з урахуванням потреб об'єднаних громад, районів і регіонів.

Крім того, передбачається регулярне оновлення початкових даних, виконання моделювання просторового розвитку держави з урахуванням новітніх тенденцій і підготовки пропозицій, які повинні виноситися на розгляд Міжвідомчій координаційній комісії з питань регіонального розвитку.

Вказаний колегіальний орган здійснюватиме регулярний контроль за реалізацією Генеральної схеми і приймати рішення відносно подальшого розвитку держави.

Це дозволить забезпечити оперативність обліку поточних змін умов розвитку країни, наявних можливостей і погроз, а також погоджувати розвиток окремих регіонів і різних галузей.

Генеральна схема планування території України є основним містобудівним документом державного рівня - інструментом забезпечення стійкого розвитку населених пунктів і створення привабливого інвестиційного клімату в регіонах.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини