Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок представлення декларації про відходи

1 березня 2016, 14:04
2833
0
Автор:
Реклама

Постановою від 18 лютого 2016 року № 118 Кабмін затвердив Порядок представлення декларації про відходи.

Суб'єкти господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загальної освіти відходів складає від 50 до 1000 умовних одиниць, щорічно подають декларацію про відходи (далі - декларація) за формою згідно з додатком до постанови від 18 лютого 2016 р. № 118.

Декларація подається 1 раз на рік одночасно в паперовій і електронній формі в центр надання админуслугякий передає цю декларацію в орган виконавчої влади АР Крим з питань охорони природного довкілля, обласного, Київського і Севастопольського міських держадміністрацій (далі - дозвільний орган), або через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами, до 20 лютого року, що йде за звітним.

Якщо суб'єкт господарювання має у своєму складі філії чи інші відособлені підрозділи без статусу юрособи, що здійснюють свою діяльність в різних регіонах (в межах певної адміністративно-територіальної одиниці), такий суб'єкт господарювання подає декларацію по місцю здійснення діяльності філією чи іншим відособленим підрозділом.

Дозвільний орган впродовж 5 робочих днів з дня отримання декларації розглядає і здійснює її реєстрацію або оформляє письмове повідомлення з вичерпним переліком зауважень відносно необхідності виправлення/уточнення наданих відомостей, яке передає в центр надання админуслуг, для передачі суб'єктові господарювання.

Підставами для оформлення письмового повідомлення про необхідність виправлення/уточнення наданих відомостей являється виявлення в представленій декларації неповних і недостовірних відомостей.

Суб'єкт господарювання, який подав декларацію, в 5-денний термін з дня отримання повідомлення подає виправлену декларацію чи уточнену інформацію з питань, вказаних в повідомленні дозвільного органу, в центр надання админуслуг для передачі декларації в дозвільний орган.

Інформаційне забезпечення відносно стану реєстрації декларацій здійснює дозвільний орган.

Дозвільний орган щомісячно до 10 числа місяця, що йде за звітним, направляє в Мінприроди інформацію про зареєстровані декларації разом з електронними версіями таких декларацій. Порядок і форма надання інформації затверджується Мінприроди.

Відповідальність за достовірність заповнення декларації покладається на суб'єкта господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини