Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку розповіло, як метрологічним центрам отримати повноваження на перевірку лічильників

1 березня 2016, 13:09
578
0
Автор:
Реклама

Постановою від 24 лютого 2016 року № 117 Кабмін ствердив Порядок видачі або відмови у видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання свідоцтва про надання повноважень на проведення перевірки засобів вимірювальної техніки, що знаходяться в експлуатації і вживаних у сфері законодавчо регульованої метрології.

З метою проведення перевірки засобів вимірювальної техніки науковим метрологічним центрам, держпідприємствам, які належать до сфери управління Мінекономрозвитку і здійснюють метрологічну діяльність (далі, - метрологічні центриперевірочним лабораторіям необхідно отримати свідоцтво про надання повноваженьяке видається Мінекономрозвитку.

Для отримання свідоцтва про надання повноважень науковий метрологічний центр, метрологічний центр, перевірочна лабораторія представляє в Мінекономрозвитку заява про видачу посвідчення. До заяви додається пакет документів.

Мінекономрозвитку впродовж 60 робочих днів після вступу заяви :

- проводить аналіз представлених науковим метрологічним центром, метрологічним центром, перевірочною лабораторією документів і перевіряє достовірність і повноту відомостей;

- проводить перевірку наукового метрологічного центру, метрологічного центру, перевірочній лабораторії на відповідність встановленим критеріям;

- видає по встановленій формі посвідчення про надання повноважень;

- повертає у разі відмови в наданні повноважень документи разом з мотивованим укладенням.

Область повноважень є невід'ємною частиною свідоцтва про надання повноважень. Термін дії свідоцтва про надання повноважень складає 5 років.

Після отримання свідоцтва про надання повноважень науковий метрологічний центр, метрологічний центр, перевірочна лабораторія стають уповноваженими підприємствами, організаціями, відособленими структурними підрозділами.

Мінекономрозвитку включає уповноважені підприємства, організації, відособлені структурні підрозділи в Державний реєстр наукових метрологічних центрів, метрологічних центрів і перевірочних лабораторій, уповноважених на проведення перевірки засобів вимірювальної техніки, забезпечує постійне оновлення Реєстру, доступність Реєстру в електронній і іншій формі для громадськості і обнародування інформації на офіційному веб-сайті.

У разі відмови у видачі посвідчення, Мінекономрозвитку повертає засоби, отримані за бланк свідоцтва про надання повноважень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини