Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Основні ліки внесуть в Національний перелік, який зможе міняти експертний комітет

29 лютого 2016, 18:00
588
0
Автор:
Реклама

Міністерство охорони здоров'я наказом від 11 лютого 2016 роки № 84 затвердило Положення про Національному переліку основних лікарських засобів.

У Національний перелік включаються якісні, ефективні, безпечні лікарські засоби, необхідні для забезпечення надання медичної допомоги населенню в установах охорони здоров'я незалежно від форми власності.

Лікарські засоби включаються в перелік з урахуванням рівнів захворюваності населення, поширеності хвороб і смертності, доказів порівняльної ефективності (результативності), безпеки і економічної доцільності, а також галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я і рівня фінансування медичної допомоги.

Лікарські засоби мають бути в наявності у установі охорони здоров'я у будь-який час, у необхідній кількості і у відповідних лікарських формах.

Розгляд пропозицій про внесення змін до переліку здійснює експертний комітет з відбору і використання основних лікарських засобівутворений Міністерством охорони здоров'я.

Положення про експертний комітет з відбору і використання основних лікарських засобів також затверджено наказом. Експертний комітет складається з 12 - 18 чоловік з вищою медичною, фармацевтичною і економічною освітою. Члени експертного комітету призначаються Міністром охорони здоров'я за результатами конкурсного відбору строком на чотири роки.

Вимоги до кандидатів:

- вища медична, фармацевтична або економічна освіта;

- робота в установі охорони здоров'я, вищому медичному учбовому закладі або науково-дослідній установі;

- не перебувати на державній службі;

- не мати реального конфлікту інтересів, передбаченого Законом "Про запобігання корупції" і Положенням, зокрема, не знаходитися в трудових або будь-яких інших договірних стосунках з виробниками і власниками реєстраційних посвідчень лікарських засобів або пов'язаними з ними особами;

- досвід здійснення оцінки порівняльної ефективності (результативності), безпеки і економічної доцільності лікарських засобів.

Членами експертного комітету можуть бути як громадяни України, так і іноземці.

Голова експертного комітету призначається Міністром охорони здоров'я. Заступник голови обирається із складу членів експертного комітету відкритим голосуванням більшістю голосів членів, присутніх на першому засіданні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини