Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держспецзв'язки перевірятиме на уразливість інтернет-ресурси держави

29 лютого 2016, 12:28
529
0
Автор:
Реклама

Державна служба спеціального зв'язку і захисту інформації наказом від 15 січня 2016 року № 20 затвердила Порядок сканування на предмет уразливості державних інформаційних ресурсів, розміщених в Інтернеті.

Сканування - форма оцінювання стану захищеності інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах (далі - ИТС), яка полягає в дистанційному виявленні вразливих місць програмно-апаратних засобів (місць, використовуючи які зловмисник може порушити цілісність, доступність, конфіденційність інформації або наблюдаемость системи), що забезпечують функціонування державних інформаційних інтернет-ресурсів.

Скануються ИТС або її окремі елементи, в яких обробляються державні інформаційні ресурси, незалежно від наявності в таких ИТС побудованої комплексної системи захисту інформації.

До інформаційним ресурсамзокрема, відносяться інтернет-ресурси органів державної влади, органів місцевого самоврядування, законних військових формувань, підприємств, установ і організацій державної форми власності (розпорядники).

На основі письмового звернення розпорядника сканування проводиться уповноваженим підрозділом держспецзв'язку за рішенням голови держспецзв'язку або його заступника відповідно до розподілу функціональних обов'язків.

До початку сканування підрозділ держспецзв'язку :

- розробляє загальну програму і методику сканування;
- письмово погоджує з розпорядником державного інформаційного ресурсу і власником ИТС (якщо розпорядник не є власником ИТС, в якій обробляється відповідний ресурс) терміни, об'єм і зміст проведення сканування;
- не пізніше чим за три робітників дня письмово інформує Службу безпеки України про об'єкт, терміни і методи проведення сканування. Для термінового інформування також використовується електронна пошта.

Держспецзв'язки впродовж 5 календарних днів з моменту виявлення порушення правил обробки і захисту інформаціїякі можуть привести до розголошування службової інформації або інформації, що становить державну таємницю, інформує про них СБУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини