Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як боротимуться з відмиванням прибутків цього року?

26 лютого 2016, 16:22
1115
0
Автор:
Реклама

Постановою від 11 лютого 2016 роки № 103 Кабмін і Нацбанк ствердили план заходів на 2016 рік по попередженню і протидії легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і фінансуванню поширення зброї масового знищення.

Планом передбачено удосконалення законодавства у сфері запобігання і протидії відмиванню прибутків, а також мінімізація ризиків відмивання прибутків. Вирішено узагальнити інформацію про виявлені схеми легалізації прибутків з урахуванням придбаного в 2015 році і I - III кварталах 2016 р. досвіду компетентних органів іноземних державфінансових, контролюючих і правоохоронних органів України і довести таку інформацію до відома суб'єктів первинного финмониторинга шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Госфинмониторинга.

Також планується підвищити ефективність діяльності правоохоронних і інших держорганів. Зокрема, проводитимуться оперативно-розшукові заходиспрямовані на виявлення і припинення діяльності організованих груп або злочинних організацій, які здійснюють операції по легалізації прибутків.

У планах удосконалення механізму регулювання і нагляду за суб'єктами первинного финмониторинга і підвищення кваліфікації фахівців з боротьби з легалізацією прибутків.

А в ЗМІ освітлюватимуть результати заходівзроблених держорганами у сфері запобігання і протидії легалізації прибутків.

Крім того, вирішено забезпечити участь України в міжнародних заходах по запобіганню і протидії відмиванню прибутків. Такі заходи здійснюються під егідою FATF, ЄС, Ради Європи, ОБСЄ, Всесвітнього банку, Міжнародного валютного фонду, і тому подібне

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини