Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив основу Представництва НАТО в Україні

26 лютого 2016, 14:51
766
0
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні", прийнятий ВР 4 лютого.

Угода було підписано 22 вересня 2015 року під час візиту в Україну Генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Йенса Столтенберга.

Документ передбачає основу Представництва НАТО в Україніяке складатиметься з Офісу зв'язку НАТО і Центру інформації і документації НАТО.

Нова дипломатична установа і його персонал отримає привілеї, імунітет і сприяння, що робляться дипмісіям відповідності з Віденською конвенцією про дипломатичні стосунки 1961 року. Також передбачається звільнення від податків, митних і інших зборів, кількісних обмежень діяльності у рамках проектів, що реалізовуються в Україні за рахунок фінансування НАТО (зокрема, це торкатиметься ввезення і вивезення товарів, контрактів на придбання товарів і послуг для проектів у рамках трастових фондів, наукових, освітніх і інших програм).

Представництво НАТО сприятиме посиленню і розширенню участі України в усіх формах співпраці, погоджених між Україною і НАТО, включаючи надання консультаційної допомоги.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини