Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано законодавчо врегулювати протимінну діяльність

26 лютого 2016, 10:30
672
1
Реклама

У парламенті під № 4137 зареєстрований урядовий проект Закону "Про протимінну діяльність в Україні".

У документі визначаються основні поняття і терміни, використовувані у сфері протимінної діяльності, складові і основи протимінної діяльності, об'єкти протимінної діяльності, суб'єкти, що залучаються до протимінної діяльності, їх повноваження і порядок діяльності.

Згідно із законопроектом, протимінна діяльність - це комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів України, а також на зменшення соціальної, економічної і екологічної дії вибухонебезпечних предметів на життя і діяльність населення.

Основними складовими протимінної діяльності у Україні являються:

- розмінування і знешкодження (знищення) вибухонебезпечних предметів;

- навчання рискам, пов'язаним з вибухонебезпечними предметами;

- знищення надмірних боєприпасів, боєприпасів, непридатних для подальшого використання і зберігання, а також боєприпасів, що підлягають знищенню відповідно до міжнародних зобов'язань;

- допомога постраждалим особам;

- проведення пропаганди заборони використання і застосування протипіхотних хв.

Об'єкти протимінній діяльності:

- вибухонебезпечні предмети і забруднені ними території і акваторії;

- устаткування і процеси, які використовуються у сфері протимінної діяльності.

Суб'єктами протимінній діяльності визначені ВР, Президент, Кабмін, міністерства, інші центральні органи виконавчої влади і держоргани, місцеві держадміністрації і органи місцевого самоврядування, підприємства/установи/організації незалежно від форми власності, що залучаються до виконання заходів у сфері протимінної діяльності, а також національний орган з питань протимінної деятельностии його оперативний орган.

У проекті говориться, що національний орган України з питань протимінної діяльності - це міжвідомчий колегіальний орган під керівництвом Міністерства оборони України, на який покладений обов'язок регулювання, управління і координації протимінною діяльністю. Положення про нього затверджується Кабміном.

Оперативний орган національного органу України з питань протимінної діяльності - установа, організація або структурний підрозділ Міністерства оборони України.

Також визначаються основи міжнародної співпраці у сфері протимінної діяльності і вказано, що посадовці і громадяни, винні в порушенні законодавства у сфері протимінної діяльності, несуть відповідальність відповідно до закону.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини