Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укладення органу опіки при передачі житла дитини в іпотеку необов'язково

22 лютого 2016, 17:30
2384
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 10 лютого 2016 року розглянув справу 6-3005цс15 про визнання договору іпотеки недійсним.

При розгляді була сформульована правова позиція, згідно якої передбачене статтею 177 Сімейного кодексустаттею 17 Закону "Про охорону дитинства" і статтею 12 Закону "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей" положення про необхідність отримання попереднього дозволу органу опіки і опікування на укладення батьками договору відносно майна, право на яке має дитина, спрямовано на захист майнових прав дітей, тому основою для визнання недійсним договори відносно майна, право на яке має дитина, за позовом його батьків являється порушення майнових прав дитини в результаті укладення такого договору, а не сам по собі факт відсутності попереднього дозволу органу опіки і опікування на укладення такого договору.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини