Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок підготовки і моніторингу проектів економічного і соціального розвитку

22 лютого 2016, 15:38
633
0
Автор:
Реклама

Кабмін затвердив Порядок підготовки, реалізації, моніторингу і завершення реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, які підтримуються міжнародними фінансовими організаціями (далі - МФО).

Маються на увазі проекти, які підтримуються за рахунок фінансових ресурсів МФО, окрім Міжнародного валютного фонду, що притягаються як заїм або кредит державою або під держгарантії (далі - заїм).

Як відзначається в постанові від 27 січня 2016 року № 70для підготовки і реалізації інвестиційного проекту можуть притягуватися міжнародна технічна допомога як грант, засоби підприємств, установ, організацій, державного і місцевих бюджетів.

Відповідальний виконавець у разі отримання гранту для підготовки або реалізації інвестиційного проекту забезпечує використання гранту відповідно до плану заходів по підготовці або реалізації інвестиційного проекту і відповідного міжнародного договору України.

Відповідальний виконавець - орган виконавчої влади, інша бюджетна установа, або державний банк, які визначені Мінфіном для підготовки інвестиційного проекту, здійснення нагляду і контролю за реалізацією такого проекту.

Проект готується і реалізується по договору України і МФО, договору між МФО і бенефіціаром, договору, що укладається з Мінфіном, іншим договорам, необхідним для реалізації проекту.

Мінфін забезпечує ведення реєстру проектів економічного і соціального розвитку України, які підтримуються міжнародними фінансовими організаціями. Порядок ведення такого реєстру визначається Мінфіном.

Ініціатор інвестиційного проекту готує проектну пропозицію і представляє таку пропозицію в Мінфін. Мінфін проводить експертизу проектної пропозиції.

Оцінка фінансового стану потенційного бенефіціара інвестиційного проекту також проводиться Мінфіном. За результатами оцінки Мінфіном складається висновок.

Мінфін в 3-денний термін після підготовки позитивного укладення звертається в МФО з запитом про фінансування інвестиційного проекту і у разі потреби отримання авансу позики також з запитом про надання авансу позики.

Мінфін в 3-денний термін після отримання листа від МФО про підтримку інвестиційного проекту і про надання авансу позики приймає рішення про доцільність підготовки інвестиційного проекту і визначенні відповідального виконавця і у разі потреби про доцільність отримання авансу позики.

Моніторинг проектів проводить Мінфін разом з МФО (за погодженням), відповідальним виконавцем і бенефіціаром шляхом оцінки стану підготовки і реалізації проектів, виявлення відхилень від запланованих заходів і визначення їх впливу на виконання зобов'язань, узятих по договорах України з МФО, використання засобів позики і виконання фінансових зобов'язань.

Мінфін готує і подає щорічно до 1 листопада Державній аудиторській службі пропозиції по проведенню державного фінансового аудиту наступного року по інвестиційних проектах, термін реалізації яких завершується наступного року. Державна аудиторська служба проводить аудит таких проектів і представляє відповідальному виконавцеві аудиторський звіт.

Після схвалення остаточного звіту за результатами реалізації інвестиційного проекту відповідальний виконавець інформує Верховну Раду про економічний і соціально-економічний ефект від реалізації проекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини