Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ уточнив облік спеціалізованими банками довірчого управління засобів на фінансування будівництва

22 лютого 2016, 13:46
571
0
Реклама

Правління Національного банку України постановою від 18 лютого № 91 внесло уточнення в порядок придбання банком статусу спеціалізованого банку довірчого управління.

Так, передбачений облік вже освоєних засобів, які були спрямовані на фінансування будівництвапри розрахунку об'єму операцій по договорах довірчого управління про участь у фондах фінансування будівництва.

Згідно з документом, банк має право зменшити об'єм операцій по договорах довірчого управління на суму спрямованих на фінансування будівництва засобів, за умови наявності документального підтвердження контролю за їх цільовим використанням забудовником, дотримання термінів будівництва, технічних характеристик, своєчасною звітністю забудовника банку.

В той же час, банк-управитель не має права зменшувати об'єм операцій по договорах довірчого управління фонду фінансування будівництва на суму коштів, спрямованих на фінансування об'єктів іншого фонду.

Крім того, банк-управитель не має права зменшувати об'єм операцій по договорах довірчого управління на суму спрямованих на фінансування будівництва засобів у разі, якщо терміни будівництва збільшені більш ніж на 90 днів, а також несанкціонованого відчуження забудовником об'єктів інвестування, майнові права на які віддані банку-управителеві.

Постанова, що передбачає зміни в Інструкцію про порядок регулювання діяльності банків в Українінабуло чинності 20 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини