Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як взаємодіють територіальні органи сервісних послуг МВС з експертною службою?

22 лютого 2016, 12:51
591
0
Автор:
Реклама

Наказом від 18 січня 2016 року № 28 МВС затвердило Інструкцію по організації взаємодії підрозділів Експертної служби МВС з територіальними органами за поданням сервісних послуг МВС.

Основний завданням взаємодії підрозділів Експертної служби МВС з територіальними органами за поданням сервісних послуг МВС являється оптимізація процедури держреєстрації (перереєстрації), зняття з обліку (далі - держреєстрація) транспортних засобів і мопедів (далі - ТС), захист майнових прав громадян, а також виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів і агрегатів ТС, підробки реєстраційних документів.

Проведення держреєстрації ТС здійснюється адміністраторами територіальних органів за поданням сервісних послуг МВС (далі - адміністратор).

Фахівці Експертної служби МВС (співробітники Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС (ГНИЭКЦ) і науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів (далі - НИЭКЦ)) беруть участь в проведенні держреєстрації ТС шляхом:

- огляду ТС з метою звіряння ідентифікаційних номерів їх складових частин з номерами, вказаними в реєстраційних документах, із здійсненням відповідної відмітки або складанням акту огляду транспортного засобу (далі - акт);

- проведення за заявою власника експертного дослідження ідентифікаційних номерів ТС і реєстраційних документів з метою визначення їх достовірності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів і агрегатів ТС, підробки реєстраційних документів).

При зверненні власника ТС до адміністратора відносно проведення держреєстрації ТС адміністратор роздруковує те, що відповідає заяванадає його на підпис власникові ТС і отримує від нього реєстраційні документи.

У певних випадках після проведення відповідних перевірок адміністратор передає представлені власником ТС документи разом із заявою для проведення огляду ТС і реєстраційних документів фахівцеві Експертної служби МВС.

Під час проведення огляду фахівцем Експертної служби МВС здійснюється фотографування ТС з дотриманням правил криміналістичної фотографії. Ці фотографії вносяться в автоматизовану інформаційно-пошукову систему.

У випадку відповідності ідентифікаційних номерів складових частин ТС номерам, вказаним в реєстраційних документах, фахівцем Експертної служби МВС в заяві робиться відмітка "ідентифікаційні номери складових частин ТС відповідають номерам, вказаним в представлених документах", яка упевняється підписом фахівця, а представлені власником ТС документи разом із заявою повертаються адміністраторові.

У разі виявлення фахівцем Експертної служби МВС, під час огляду ознак підробки реєстраційних документів або змін ідентифікаційних номерів складових частин ТС такі ознаки фотографуються з дотриманням правил криміналістичної фотографії, фіксуються в акті, а в заяві робиться відмітка "виявлені ознаки підробки і підлогу". Акт і відмітка в заяві підписуються фахівцем Експертної служби МВС, а власникові ТС пропонується провести експертне дослідження ідентифікаційних номерів ТС і реєстраційних документів з метою підтвердження або спростування їх достовірності.

Якщо власник ТС відмовляється від експертного дослідження, фахівець Експертної служби МВС негайно повідомляє територіальний підрозділ Нацполиции про факт виявлення ознак підробки реєстраційних документів або змін ідентифікаційних номерів складових частин, а представлені власником документи разом із заявою і актом передає адміністраторові.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини