Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якій потужності електрогенеруючу установку можна встановлювати для користування зеленими тарифами?

22 лютого 2016, 10:48
506
0
Реклама

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, роз'яснила, що Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" спрямований на стимулювання приватних домогосподарств до впровадження енергоефективних технологій виробництва електричної енергії з енергії не лише сонячного випромінювання, але і вітрувеличина встановленої потужності яких не перевищує 30 кВт.

Відповідно до частини третьої завершальних і перехідних положень цього Закону, НКРЭКУ повинна привести у відповідність з ним Порядок продажу, обліку і розрахунків за електричну енергію, зроблену з енергії сонячного випромінювання об'єктами електроенергетики (генеруючими установками) приватних домогосподарств.

Комісія розробила відповідний проект, який був розміщений на офіційному сайті 26.08.2015 і спрямований на узгодження в зацікавлених міністерств і відомств. Після отримання узгоджень постанова буде прийнято Комісією, спрямовано на держреєстрацію в Мінюст і набуде чинності після офіційної публікації.

До набуття чинності таких змін енергопостачальник у разі звернення побутових споживачів про продаж за "зеленим" тарифом електроенергії, зробленої з енергії сонячного випромінювання і енергії вітру генеруючою установкою приватних домогосподарств, величина встановленої потужності якої не перевищує 30 кВт, повинен керуватися нормами чинного законодавства, зокрема, Законом "Про електроенергетику".

Враховуючи вищевикладене, побутовий споживач має право встановлювати у своєму приватному домогосподарстві генеруючу установку, призначену для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання і електроенергії вітру, сумарна величина встановленої потужності якої не перевищує 30 кВт, але не більше за потужність, дозволену до споживання за договором про користування електричною енергією.

У свою чергу, енергопостачальники придбавають електричну енергію, зроблену генеруючими установками приватних домогосподарств за "зеленим" тарифом в об'ємі, що перевищує місячне споживання електроенергії такими приватними домогосподарствами.

Джерело: НКРЭКУ

Читайте також:
Встановлені нові "зелені" тарифи для приватних домогосподарств

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини