Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності методика визначення среднерыночной вартості легкових автомобілів

19 лютого 2016, 17:03
5696
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 19 лютого, набула чинності Методика визначення среднерыночной вартості легкових автомобілів, затверджена постановою Кабміну від 18 лютого 2016 року № 66.

Методика встановлює механізм визначення среднерыночной вартості легкових автомобілів (далі - автомобілі) для цілей віднесення таких автомобілів до об'єктів оподаткування транспортним податком.

Среднерыночная вартість автомобіля розраховується по методу аналогії цін ідентичних автомобілів по формулі - З ср= Ц н х (Г / 100) х (1 ± (Г до / 100), де:

- Ц н - ціна нового транспортного засобу в Україні (з урахуванням марки, моделі, типу двигуна, об'єму циліндрів двигуна, типу коробки перемикання передач);

- Г - коефіцієнт коригування ринкової ціни транспортних засобів залежно від терміну експлуатації;

- Г до - коефіцієнт коригування ринкової ціни транспортних засобів залежно від пробігу.

Джерелом інформації для визначення ціни нового автомобіля являються офіційні прайс-листи виробників (дилерів).

Інформація про ціну нового автомобіля подається до 10 січня базового податкового (звітного) періоду (роки) держпідприємством "Госвнешинформ" в Мінекономрозвитку.

Ціна нового автомобіля в Україні визначається на рівні ціни країн-виробників (експортерів) без урахування податку на додану вартість у таких країнах, збільшеною на суму податків, зборів і інших обов'язкових платежів, які сплачуються під час митного оформлення автомобіля.

Коефіцієнт коригування ринкової ціни автомобілів залежно від терміну експлуатації визначається як середнє значення співвідношення ціни автомобілів, які були у використанні, до ціни аналогічних нових автомобілів. А коефіцієнт коригування ринкової ціни автомобілів залежно від пробігу визначається з урахуванням фактичного і нормативного середньорічного пробігу автомобілів.

Мінекономрозвитку згідно з цією методикою розраховує среднерыночную вартість автомобіля і щорічно до 1 лютого базового податкового періоду подає ГФС інформацію про автомобілі, з року випуску яких пройшло не більше 5 років (включно) і среднерыночная вартість яких складає більше 750 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня.

Мінекономрозвитку забезпечує роботу офіційного веб-сайту в режимі, який дає можливість отримати інформацію про среднерыночной вартість автомобіля шляхом введення даних про їх марку, модель, рік випуску, тип двигуна, об'єм циліндрів двигуна, тип коробки перемикання передач і пробіг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини