Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ закликає Генпрокурора присікти порушення прав адвокатів

19 лютого 2016, 15:10
799
2
Автор:
Реклама

Національна асоціація адвокатів знову звернулася до Генерального прокурора у зв'язку зі вступом чергових звернень, у тому числі, в інтересах адвоката Сергія Вилкова з приводу порушення його прав з боку слідчих Генеральної прокуратури.

Слідчі ГПУ вирішили викликати на 17 лютого 2016 адвоката для допиту в якості свідка з питань, пов'язаних із справою по захисту його клієнта (підозрюваного).

НААУ вважає, що слідство порушило статтю 65 Карного процесуального кодексуякій заборонено допитувати захисника, представника потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача, юридичної особи, відносно якої здійснюється виробництво, законного представника потерпілого, цивільного позивача в карному виробництві - про обставини, які стали ним відомі у зв'язку з виконанням функцій представника або захисника.

Для недопущення порушення прав адвокатів і розголошування адвокатської таємниці на допит разом з адвокатом Вилкою явилися близько 25 адвокатів. Їх відмовлялися пропускати в приміщення ГПУ.

НААУ у черговий раз виражає стурбованість систематичними порушеннями прав і гарантій адвокатської діяльності в результаті неправомірних дій з боку правоохоронних органів. Асоціація обіцяє пильно відстежувати хід подальших подій і докладе усі зусилля для повернення ситуації в правове поле.

НААУ призвала Генпрокурора провести круглий стіл з керівниками правоохоронних органів і виявити причини порушення гарантій адвокатської діяльності, виробити шляхи їх усунення і план спільних дій з попередження таких порушень.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини