Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС роз'яснила нюанси порушення продавцем порядку реєстрації податкової накладної

19 лютого 2016, 14:47
1028
0
Автор:
Реклама

ГФС в листі № 1930/6/99-99-19-03-02-15 розповіла, що у випадку порушення продавцем товарів/послуг порядку реєстрації в ЕРНН податкової накладної і розрахунку коригування покупець таких товарів/послуг, керуючись нормами п. 201.10 ст. 201 НКмає право прикласти до податкової декларації по ПДВ за звітний період заява із скаргою на такого продавця.

Така заява є основою для проведення контролюючим органом документальної позапланової виїзної перевірки продавця. При цьому заява із скаргою на продавця не є основою для покупця товарів/послуг на включення суми податку до складу податкового кредиту по податковій накладній, не зареєстрованій продавцем в ЕРНН.

Нагадаємо, основою побудови системи електронного адміністрування ПДВ є необхідність реєстрації у ЕРНН усіх податкових накладних і розрахунків коригування до них.

Депонування засобів на рахунках у системі електронного адміністрування ПДВ робиться у розмірі ПДВ з доданої вартості. Тобто, реєстрація в ЕРНН податкових накладних/розрахунків коригування здійснюється на суму ПДВвказану в отриманих податкових накладних і сплачену на митниці, тільки у разі недостатності цієї суми платник для забезпечення такої реєстрації повинен поповнити свій електронний рахунок на суму такої недостачі.

За допомогою правил системи електронного адміністрування ПДВ забезпечується відповідність сум нарахованого і сплаченого ПДВ, оскільки суми ПДВ від доданої вартості гарантуються грошовими коштами.

Отже, ефективність системи електронного адміністрування ПДВ може бути забезпечена лише у разі застосування такої системи усіма платниками податку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини