Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОП, працюючому за цивільно-правовим договором, уникнути подвійного нарахування ЕСВ?

18 лютого 2016, 16:43
1512
0
Автор:
Реклама

ГФС роз'яснилащо з метою уникнення подвійного нарахування єдиного внеску фізособа-підприємець, яке виконує роботи згідно з укладеними цивільно-правовими договорамиповинно надати суб'єктам господарювання копію документу, що підтверджує держреєстрацію.

Таким документом є виписка з ЕГРу якій вказуються основні види діяльності.

Нагадаємо, відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону про ЕСВплатниками єдиного внеску є підприємства, установи і організації, інші юрособи незалежно від форми власності, виду діяльності і господарювання, і фізособи - підприємці, які використовують працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, або по цивільно-правових договорах (окрім цивільно-правового договору, ув'язненого з фізособою - підприємцем, якщо виконувані роботи відповідають видам діяльності, згідно з відомостями з ЕГР).

Пунктом 5 разд. II Порядку обліку платників ЕСВвизначено, що узяття на облік юрособ (їх відособлених підрозділів) і ФОП, відомості про яких містяться в ЕГР, як платників ЕСВ підтверджується випискою з ЕГР, яка спрямовується цією юрособою (відособленим підрозділам) і ФОП.

Відомості, що містяться в ЕГР, являються відкритими і загальнодоступнимиза винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття і закриття рахунків, накладення і зняття арештів на рахунки і майно (п. 6 разд. I Порядку надання відомостей з ЕГР).

Згідно п. 7 разд. I Порядку надання відомостей з ЕГР, відомості, що містяться в ЕГР, надаються, зокрема, у виді виписки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини