Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано встановити карну відповідальність за сприяння самогубству

18 лютого 2016, 15:05
976
0
Реклама

У парламенті групою депутатів зареєстрований законопроект № 4088 про внесення змін до Карний кодекс відносно встановлення карної відповідальності за сприяння здійсненню самогубства.

У диспозиції ст. 120 УК (Доведення до самогубства) запропоновано встановити, що преступленим являється доведення особи не лише до самогубства, але і до спроби самогубстващо є наслідком не лише жорстокого поводження, шантажу, примусу до протиправних дій, систематичного приниження людської гідності, але і підбурювання, у тому числі підкупу, обману, а також будь-якого сприяння здійсненню самогубства.

У пояснювальній записці говориться про високу латентність доведення до самогубства і відсутність в УК норми, яка давала б можливість притягати до відповідальності за доведення до самогубства через інтернет.

Як приклад приводиться резонансний випадок - жителя Запоріжжя Євгенія Кривошеева підозрюють в доведенні до самогубства через інтернет дев'яти молодих жінок, чотири з яких проживали на території Російської Федерації, а п'ять - в Україні. У вересні 2015 року відкрито карне виробництво відносно Е. Кривошеева по статті 120 УК.

Відмітимо, що санкція ст. 120 УК передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини