Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про ОСАГО допрацюють

17 лютого 2016, 13:03
796
2
Реклама

Комітет ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності створить робочий гурт для доопрацювання законопроекту "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Члени Комітету на своєму засіданні 16 лютого прийняли рішення законопроект № 3670 узяти за основу для доопрацювання у робочій групі з наступним винесенням на розгляд ВР.

Мета змін - замінити застарілий Закон 2005 рокузахистити права потерпілих і зробити систему зручнішою як для них, так і для страхових компаній.

Законопроектом пропонується:

- погоджувати захист потерпілих в ДТП з вимогами законодавства ЄС, у тому числі, шляхом поступового збільшення страхових сум;

- удосконалити систему відшкодування збитків, заподіяних потерпілим, через чітку регламентацію процедури і порядку оцінки розміру збитку потерпілогощо позбавить можливості недобросовісних страховиків затягувати виплати і занижувати їх розмір;

- ввести систему прямого відшкодування збитків і електронний полісщо дозволить кардинально розв'язати проблему фальшивих полісів і істотно зменшити кількість випадків шахрайства.

Оновлена редакція законопроекту підвищить відповідальність страховика за порушення термінів виплати відшкодування з вини страховика, оскільки вводить додатковий штрафчого не передбачає альтернативний законопроект.

Новим законопроектом також пропонується створення єдиного інформаційного центруу який може звернутися будь-який автовласник і отримати консультації.

А зменшити зловживання в Моторному (транспортному) страховому бюро допоможе законодавче закріплення обов'язковості проведення щорічного аудиту і обов'язкового юстирування положень про централізовані страхові резервні фонди.

Комітет запрошує на засідання робочої групи усі зацікавлені сторони, у тому числі представників страхових компаній і організацій захисту прав споживачів страхових послуг.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини