Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президента призвали ветувати Закон про "партійну диктатуру"

17 лютого 2016, 10:30
766
0
Реклама

Комітет виборців України закликає Президента України ветувати як що порушує виборчі права громадян Закон "Про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (відносно виключення кандидатів в народні депутати України з виборчого списку у багатомандатному окрузі)" (законопроект № 3700)який прийнятий Верховною Радою 16 лютого.

Як стверджують експерти КИУ, цим Законом в Україні фактично встановиться "партійна диктатура" - партії отримають можливість виключати зі свого виборчого списку будь-якого кандидата після встановлення результатів виборів. Фактично це дає можливість партіям переглядати результати виборів у ручному режимі.

Законопроект № 3700 не має нічого загального з демократією і розвитком парламентаризму, а також суперечить коаліційній угоді, відмічають в КИУ, адже право обирати народних депутатів належить виключно громадянам України, а спроба узаконити зміну результатів виборів партіями являється узурпацією державної влади.

"Варто відмітити, що законопроект № 3700 був прийнятий після 25 голосувань відразу за основу і в цілому, що не залишило часу на його належне обговорення", - говориться у зверненні КИУ.

Джерело: КИУ

Відмітимо, що у Верховній Раді вже зареєстровано два проекти постанови про відміну рішення про ухвалення цього Закону - № 3700-П (ініціатор - нардеп А. Дубинин) і № 3700-П1 (група нардепів на чолі з С. Залищук).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини