Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила за основу законопроект про призначення на посади в Антикорупційній прокуратурі

16 лютого 2016, 12:30
434
0
Реклама

Верховна Рада 16 лютого прийняла за основу законопроект № 4055 про внесення змін до Закон про прокуратуру відносно забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду.

Законопроектом пропонується внести зміни в статтю 81, 39 і 41 Закону про рокуратуре, згідно з якими Генеральний прокурор України здійснює призначення на посаду і звільнення з посади заступника Генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури; першого заступника керівника САП і заступника керівника САП, а керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - призначення на посаду і звільнення з посади керівника підрозділу САП і заступника керівника підрозділу САП.

Згідно з проектом, керівник САП отримує право самостійно приймати на роботу і звільняти працівників САП, які не є прокурорами.

Законопроектом також пропонується встановити вимоги членам конкурсної комісії. Зокрема ними мають бути особи, що мають, серед іншого, значний досвід діяльності у сфері запобігання і протидії корупції. Головою конкурсної комісії має бути загальновизнаний і авторитетний експерт, що має багатий досвід, зацікавленість або відомий своїми діями на підтримку боротьби з корупцією.

Конкурсна комісія рекомендуватиме по 1 кандидатурі на посаді першого заступника і заступника керівника САП керівникові САП, який вноситиме їх на призначення на розгляд Генпрокуророві (зараз конкурсна комісія пропонує по 3 кандидатури на кожну з вказаних адміністративних посад керівникові САП, а той - Генеральному прокуророві).

Генпрокурор має право шляхом видання публічного листа на адресу комісії впродовж 14 днів після отримання відповідних пропозицій відхилити кандидатуру на призначення на админдолжность в САП, відповідно до вимог законодавства. Цим правом Генеральний прокурор може скористатися не більше двох разів підряд для кожної з адміністративних посад.

Ухвалення закону в цілому заплановане на 18 лютого.

Джерело:
ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини