Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За основу прийняті зміни в повноваження Нацагентства по розшуку активів корупціонерів

16 лютого 2016, 11:22
478
0
Реклама

Верховна Рада 16 лютого прийняла за основу законопроект № 4056 про внесення змін до деяких законодавчих актів України по виконанню рекомендацій, що містяться в шостій доповіді Європейської комісії про виконання Україною Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, відносно удосконалення принципів діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку і управління активами, отриманими від корупційних і інших злочинів.

Законопроектом пропонується внести зміни Закон про Нацагентстве по розшуку активів корупціонерівякими передбачається уповноважити Нацагентство не лише на зберігання активів, на які накладений арешт в карному виробництві, але і на володіння, користування і розпорядження такими активамиу тому числі надати право реалізації, технологічної переробки або передачі в управління активів, конфіскованих в карному виробництві.

Крім того, передбачається на законодавчому рівні закріпити розміри посадових окладів працівників Національного агентства, усунути внутрішні технічні непогодження між положеннями Закону.

Згідно із законопроектом, пропонується встановити розмір посадового окладу для глави Нацагентства в 12 мінімальних зарплат, його заступника - в 11, директори департаменту - в 10, начальника відділу - в 7 і провідного фахівця - в 5. При цьому главі агентства і його заступникам встановлюється також надбавка за особливий характер роботи і інтенсивність праці в розмірі до 75% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг.

Документ прийнятий з урахуванням поправок, внесених під час розгляду.

Ухвалення закону в цілому заплановане на 18 лютого.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини