Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін розробив законопроект про уповноважених економічних операторів

15 лютого 2016, 17:01
803
0
Реклама

Мінфіном за участю експертних і громадських організацій розроблений законопроект про внесення змін до Митного кодексу відносно уповноваженого економічного оператора і спрощень митних процедур.

Заплановано ввести в Україні дієвий механізм інституту уповноважених економічних операторів (УЭО)аналогічний тому, який функціонує в ЄС і який є одним з основних базисів митної співпраці між Україною і ЄС.

Введення УЭО допоможе поліпшити економічні і адміністративні умови митного оформлення товарів українськими експортерами і імпортерами, і тим самим максимізувати використання вигод, які дає українським виробникам EUDCFTA (Угода про поглиблену ЗСТ).

Введення інституту УЭО і надання українським підприємствам такого статусу на базі прийнятих в міжнародній практиці критеріїв також повинен стати дієвим інструментом боротьби з корупцією і адміністративним тиском на підприємців з боку митних органів.

Серед прогнозованих результатів реалізації закону - підвищення конкурентоспроможності українських експортерів.

Джерело: Мінфін

Як раніше повідомляли в Мінфіні, законопроект передбачає вичерпний перелік критеріїввиконання яких дасть підприємствам можливість імпортувати товари з використанням спеціальних спрощень митного оформлення.

Відмітимо, що поняття уповноважених економічних операторів введене Митним кодексом 2012 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини