Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнята постанова про створення 428 бюро правової допомоги

12 лютого 2016, 12:17
1947
6
Реклама

Кабінет Міністрів 11 лютого прийняв постанову, якою дав старт реалізації ініціативи Мінюсту по створенню в Україні бюро правової допомоги.

Постановою передбачена ліквідація 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному і міському рівнях і створення в районних центрах і містах обласного значення 428 бюро правової допомогиякі забезпечуватимуть громадян правовим захистом і надавати доступ до онлайн-послуг Мінюсту.

Бюро приєднаються до вже існуючих центрів безкоштовної правової допомоги, покривши таким чином усю Україну до рівня районних центрів і міст обласного підпорядкування.

"У цих центрах громадяни, що мають на це законні підстави, зможуть реалізувати право на адвоката. Це стосується малозабезпечених, інвалідів, пенсіонерів, переселенців, учасників АТО і сімей загиблих. У цих центрах нашим громадянам надаватимуться консультації і онлайн-сервіси Мінюсту. Також там надаватиметься первинна правова допомога, тобто, консультації усім людям, які не вимагають адвоката, а вимагають нормального юридичного супроводу", - розповів Міністр Павло Петренко.

Джерело: Мінюст

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини