Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати готуються легалізувати приватних детективів

11 лютого 2016, 14:00
925
0
Реклама

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект № 3726 "Про приватну детективну (розшуковий) діяльність".

У лютневому укладенні Комітету говориться, що незважаючи на окремі недоліки законопроекту, які можуть бути усунені, ідея створення в Україні професійної детективної діяльності заслуговує підтримки.

Цей проект внесли до парламенту у кінці минулого року депутати від коаліції (Н. Паламарчук, А. Кожемякин, О. Проданий, А. Тетерук), які вважають необхідним легалізувати приватну детективну діяльність, яка фактично на сьогодні здійснюється в Україні, чим значно збільшити можливості громадян по захисту своїх законних інтересів, прав і свобод.

Згідно з проектом, приватний детектив - ця фізична особа, що здійснює приватну детективну (розшукову) діяльність.

Суб'єкти ЧДРД можуть здійснювати її індивідуально чи через приватні детективні підприємства (агентства). Видача посвідчень про право на заняття ЧДРД здійснюється органами Національної поліції.

Також в проекті визначений невичерпний перелік видів приватних детективних послуг, регламентується порядок придбання і застосування детективами спеціальних засобів і так далі

Детальніше про норми законопроекту : Приватних детективів хочуть легалізувати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини