Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст дав старт реформі пенітенціарної системи

11 лютого 2016, 09:36
1726
0
Реклама

Міністерство юстиції запускає реформу пенітенціарної службияка приведе виправну систему в Україні до європейських норм, повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Однією з головних новацій реформи стане запуск служби пробации.

"Служба фокусуватиметься на тому, щоб особа пройшла окрему пробационную програму після того, як залишає установу покарання. Це контроль стану, це допомога в працевлаштуванні, це отримання додаткових навичок", - розповіла Н. Севостьянова.

Також основним елементом реформи повинна стати демілітаризація системи виконання покарань. Демилитаризировать будуть "великий апарат, який працює не в колоніях, а займається паперами і має набагато вищу зарплату, ніж ті, хто має справу з ув'язненими". З 77% осіб, що мають сьогодні погони, планується зменшення до 28%. Вони стануть державними службовцями, розроблятимуть підходи управління системою виконання покарань. Процес демілітаризації дасть можливість системі узяти курс на ресоциализацию ув'язнених.

У рамках реформи буде проведено переатестацію співробітників через центри, в яких проходила переатестацію нова поліція. При цьому завдяки скороченню персоналу буде підвищена зарплата співробітникам.

"У кожній області є управління, яке не має безпосереднього відношення до праці в колонії, в якій працює 80-90 чоловік. Вони займаються тільки паперовою роботою. З 24 таких управлінь ми залишаємо 5. Це дає можливість на заощаджені засоби піднімати заробітні плати", - відмітила замміністра.

А зараз Мінюст шукає інвестора, який побудує за межами Києва новий СІЗО на зміну Лук'янівському.

Джерело: Мінюст

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини